Bröllop planering – så ska du tänka

post thumb
Bröllop Planering
by Gustave/ on 24 Jan 2022

Bröllop planering – så ska du tänka

Det ligger väldigt många timmar bakom bröllop planering. Vissa väljer att göra allt själva, andra tar hjälp av en bröllopsplanerare. Ofta handlar det om hur mycket tid man har samt vilken budget man har att jobba med. Många börjar planera redan när de förlovar sig och har en tydlig idé om hur allt ska se ut. Andra börjar i princip från noll.

Hitta lokal till bröllopet

En stor del av bröllop planering är att hitta en passande lokal. Den måste vara prisvärd, ha plats för alla gäster samt passa era önskemål. Du kan till exempel hitta en bröllopslokal i Skåne eller Blekinge. Skåne har flera vackra slott och herrgårdar som passar perfekt för bröllop och fester. Tänk på att vara ute i god tid då det kan vara uppbokat långt i förväg. När du hittat lokalen kan allt annat falla på plats.

En annan stor del är valet av vigselring. Det vanligaste är att man väljer två matchande ringar med en gravering inuti. Ringen brukar även matcha förlovningsringen då många väljer att bära båda efter bröllopet. Prata med en guldsmed om vad som passar dig och din partner bäst inför bröllopet.

Bröllop planering tillsammans med vänner

Om du inte har råd att anlita en bröllopsplanerare kan du alltid ta hjälp av vänner och familjen. Då kan ni se till att allt blir klart i tid och faller på plats på den stora dagen. Alla kan få ett eget ansvarsområde att ta hand om. Det kan till exempel vara musik, blommor, mat eller inbjudningar. Då blir det också en rolig sak som ni gör gemensamt. Då blir själva bröllopsdagen ännu mer speciell.

Det går alltid hitta tid för planering. Du och dina vänner kan till exempel samlas en helg och ta ut Stryktipset samtidigt som ni planerar bröllopet. Det viktiga är dock att ni som par kommer godkänner allt. Det är ju trots allt ert bröllop. Gör en lista där ni kan pricka av allt som blir gjort.

Tema eller inte?

Något som ni också måste komma överens om gällande bröllop planering är om tillställningen ska ha ett tema eller inte. Det behöver inte vara så komplicerat utan något så enkelt som färgskalan. Om man har en sådan grund att stå på är det enklare att planera resten. Välj något som avspeglar dig och din partner som par till punkt och pricka.

Bröllopsdagen är förhoppningsvis något som endast händer en gång i livet och det ska passa er perfekt. Det är viktigt att komma ihåg att det är en glädjens dag mitt i all stress.

Idag är det många som drömmer om att gifta sig utomhus. Det behöver inte vara så krångligt att arrangera ett utomhusbröllop som du kanske tror. Rent pappersmässigt fungerar det precis som en vigsel som hålls inomhus. Det du bör vara uppmärksam på är så klart vädret. I Sverige finns alltid en risk för regn oavsett årstiden. Då kan du kanske preppa gästerna med genomskinliga paraplyn. Vi på Bröllop Skåne kan hjälpa till med all planering.

Kan man gifta sig vart som helst?

Ja, det går att hålla ett bröllop utomhus i princip vart som helst. Stranden och vingårdar är populära platser för ett utomhusbröllop. Det viktiga är att dina gäster kan ta sig dit på ett enkelt sätt. Det måste också passa in med de dekorationer och tema som ni har tänkt er. I övrigt är det bara att välja den plats som känns rätt för er.