Planera din bröllopsmiddag i god tid

post thumb
Bröllopsmiddag
by Gustave/ on 30 Oct 2022

Planera din bröllopsmiddag i god tid

En av de stora frågorna när du planerar din stora dag är vad man ska servera till bröllopsmiddag. Middagen måste även anpassas efter den lokal som ni väljer. Därför är det bra att börja planera bröllopsmiddagen så tidigt som möjligt.

En klassisk bröllopsmiddag med trerätters

Många väljer att ha en klassisk sittning efter själva bröllopsceremonin där man bjuder på en trerättersmiddag. De flesta anlitar en kock som sköter allting. Då behöver ni som bröllopspar inte tänka på något utan fokusera helt på gästerna. Då får även alla mat samtidigt vilket brukar uppskattas av samtliga inblandade.

Glöm inte bort drycken

Att välja dryck är minst lika viktigt som själva maten. Till en bröllopsmiddag bör det alltid finnas en bra mix av alkoholfria och alkoholhaltiga alternativ. Många väljer att matcha ett vin till varje maträtt för att höja smakupplevelsen. Du kan även ha ett dryckesbord där alla gäster får plocka vad de själva vill ha.

Tänk på valet av lokal till bröllopsmiddagen

Valet av lokal påverkar i allra högsta grad vilken typ av bröllopsmiddag ni kan servera. Om du till exempel väljer en bröllopslokal Skåne får du titta på vad det finns för valmöjligheter. Det underlättar självfallet om det finns ett kök i anslutning till lokalen. Det brukar det bland annat finnas på stora slott och herrgårdar. Då kan kockarna laga till maten precis innan det är dags för servering.