En stor skärbräda som lätt blir både din och dina knivars bästa vän!Nordwik tillverkar skärbrädan av längdträ i massiv ek från de djupa polska skogarna. Ek är bland de mest beständiga träslagen som finns vilket betyder att det är hårt, kompakt och segt. Detta gör att skärbrädan klarar av en fuktig köksmiljö och vassa knivar utan minsta problem. Med andra ord kommer den att hålla i många många år framöver. Att ha en stor skärbräda i hemmet är praktiskt på många plan. Du kan t.ex. på en millisekund få utökad arbetsyta genom att placera brädan över diskhon, köksbordet eller vardagsrumsbordet och på så sätt få en stabil yta att skära och hacka råvaror på. Eller så kan du använda den vid dukning av middagsbordet för att få ett litet podium att placera taco-tillbehör eller serveringsfat på ett snyggt sätt. Vi ska inte tala om hur tjusigt det blir att servera en stek från denna massiva skärbräda…Skötselråd: Sköt din skärbräda av trä så får den ett långt liv. Tänk på att trä är ett levande material och måste skötas med omsorg.• Diska med ljummet vatten och sparsamt med milt diskmedel eftersom det kan torka ut skärbrädan. Torka torr med handduk.• Låt aldrig skärbrädan ligga i blöt, diska alltid skärbrädan direkt efter användning. • Olja in brädan regelbundet. • För envisa fläckar skrubba med grovsalt• Låt inte mat stå och torka in på skärbrädan.• Förvara skärbrädan torrt.• Häll oljan på en ren och torr bräda. Gnida in med en trasa eller hushållspapper. Det som inte har absorberats efter en timme torkas av med en torr trasa. Olja in hela skärbrädan regelbundet och inte bara toppen.• Använd inte skärbrädan som värmeunderlägg• Små ljusa fiber kan resa sig vid de första handdiskningarna. Avlägsna dessa med enkelt med en kökshandduk eller fint sandpapper. Olja sedan in skärbrädan.