Senaste nytt från Nordwik- en robust skärbräda av ändträ!Ek är bland de mest beständiga träslagen som finns vilket betyder att det är hårt, kompakt och segt. Nordwik har dessutom tillverkat den här skärbrädan av ändträt av ekstammen. Ändträt den mest beständiga delen av trädet vilket gör denna modell än mer tålig än syskonmodellen, som är tillverkad av ek med fibrerna på längden. Tack vare det gedigna materialet klarar skärbrädan en fuktig köksmiljö och vassa knivar utan minsta problem. Med andra ord kommer den hålla generationer framöver!Att ha en stor bräda i hemmet är praktiskt på många plan. Du kan t.ex. på en millisekund få utökad arbetsyta genom att placera brädan över diskhon, köksön, köksbordet eller vardagsrumsbordet och på så sätt få en stabil yta att skära på. Eller så kan du använda den vid dukning av middagsbordet för att få ett litet podium att placera taco-tillbehör eller serveringsfat på ett snyggt sätt. Vi ska inte tala om hur tjusigt det blir att servera olika sorters kött från denna massiva skärbräda…Skötselråd:• Diska med ljummet vatten och sparsamt med milt diskmedel eftersom det kan torka ut skärbrädan. Torka torr med handduk • Låt aldrig skärbrädan ligga i blöt eller diskas i maskin. Diska alltid skärbrädan direkt efter användning.• Låt inte mat stå och torka in på skärbrädan.• För envisa fläckar skrubba med grovsalt• Förvara skärbrädan torrt.• Olja in brädan regelbundet för att mätta träet, helst varje vecka. (Ändträ absorberar mer fukt än en skärbräda av liggande trä.) Häll oljan på en ren och torr bräda. Gnida in med en trasa eller hushållspapper. Det som inte har absorberats efter en timme torkas av med en torr trasa. Olja in hela skärbrädan regelbundet och inte bara toppen.• Använd inte skärbrädan som värmeunderlägg.